Zdravnice svetuje

ZDRAVJE JE VREDNO NEGOVATI IN KREPITI

"Kot zdravnica z dolgoletnimi izkušnjami v zdraviliški ambulanti vedno pravim, da ljudje s svojimi odločitvami v veliki meri vplivamo na svoje počutje in zdravje. Premalo gibanja, nepozorno prehranjevanje in vsakdan, poln stresa, so dobro znani dejavniki zgodnjih degenerativnih sprememb na gibalih. Danes vse več študij piše o tem, da je umno izbrano prehransko dopolnilo smiselno pričeti jemati pravočasno in tako ublažiti nelagodje ter povečati gibljivost. Na trgu je ponudba prehranskih dopolnil velika; žal je tistih, ki so učinkovita in zaupanja vredne kvalitete, manj. Kakovostno prehransko dopolnilo, ki podpre vitalnost tetiv, sklepov in kosti, pa je zagotovo naravni kolagen Cemio Gams."

Cvetka Avguštin , dr. med.

specialistka interne in socialne medicine,
dejavna in prepoznana zagovornica zdravega življenjskega sloga

ZDRAVNICA SVETUJE: KAKO SKRBETI ZA ZDRAVE SKLEPE?

Z leti tudi sklepi postajajo manj elastični, krhki. Ta naravni proces pa lahko ljudje upočasnimo. Še več, svojo biološko uro lahko obrnete v nasprotno smer. Kako?

Postanite telesno aktivni. Vsak dan v tednu vsaj 1 uro. Tako boste krepili mišice in spodbujali obnavljanje vseh telesnih tkiv. Izberite aktivnost, ki jo zmorete opravljati;
Vzdržujte primerno telesno težo. Težji kot ste, bolj obremenjujete svoje sklepe. Še posebej kolke, kolena, križ in stopala;
Izogibajte se dolgotrajnemu sedenju in drugim prisiljenim položajem hrbtenice in sklepov ter dvigovanju in prenašanju težkih bremen;
Prehranjujte se razumno in redno. Izbirajte raznovrstna živila. Pri občutenju nelagodja v sklepih je umno k prehrani dodati Cemio Gams;
Zavedajte se svojega telesa in dogajanja v njem. Če se počutite izčrpane in brez energije, spremenite svoj telesni položaj. Kdor zanemarja signale telesa, se hitreje stara, hkrati pa s tem omogoča nastanek mnogih bolezni.

ZDRAVNICA ODGOVARJA NA VAŠA VPRAŠANJA

Ali jemanje Cemio Gams kolagena obnavlja hrustanec?

Da. Cemio Gams kapsule namreč poleg naravnega kolagena tipa I, ki je prisoten v kitah, vezeh, kosteh in koži, vsebujejo tudi kolagen tipa II, ki se pojavlja v hrustancu, ter vitamin C, ki se pomembno vpleta v tvorbo kolagena v telesnih tkivih.

Kakšen je učinek jemanja Cemio Gams kolagena pri boleznih artroze?

Artroza je ena najpogostejših ortopedskih bolezni. Pri nas se v pogovornem jeziku za to bolezen pogosto uporablja izraz obraba sklepov. Za artrozo je značilno izginevanje sklepnega hrustanca, v napredovani fazi bolezni pa tudi tvorba kostnih izrastkov na robovih sklepnih površin, pojavi se lahko deformacija sklepa in omejena gibljivost. Glede na to, da Cemio Gams kapsule vsebujejo naravni kolagen, ki se pojavlja tudi v hrustancu, smemo ob rednem jemanju teh kapsul pričakovati upočasnitev bolezenskega procesa in posledično zmanjšanje nelagodja v sklepih, ki jih je prizadela artroza. Z njihovim rednim jemanjem se lahko izognemo nastanku nepovratnih sklepnih sprememb, ki zahtevajo kirurško zdravljenje – vstavitvi endoproteze.

Kakšen učinek ima Cemio Gams, če so poškodovane tetive, npr. ahilova tetiva?

Ob pravočasnem rednem dodajanju Cemio Gams kapsul ob fizioterapevtskih postopkih pri poškodbi tetiv smemo pričakovati pospešeno in popolnejšo regeneracijo kolagenskih vlaken, ki tvorijo tetivo, ter zgodnejšo povrnitev njene funkcionalnosti.

Ali lahko jemanje Cemio Gamsa škoduje želodcu?

Kapsule Cemio Gams so proizvedene z moderno tehnologijo disperzije aktivnih snovi v olju, ki zagotavlja maksimalni izkoristek aktivne snovi v organizmu. Gre za naravne sestavine, ki telesu niso tuje. Če je pa vaš želodec izjemno občutljiv, predlagam, da se o svoji nameri – uvedbi Cemio Gams kapsul v svoj vsakdan – pogovorite z izbranim zdravnikom.

Ali je Cemio Gams učinkovit pri zadrževanju vode v sklepih in kolenih?

Zadrževanje vode v sklepih – verjetno mislite na povečano tvorbo sinovialne tekočine – ima lahko zelo različne vzroke. Med drugim je lahko posledica artroze sklepov in takrat je še kako smiselno v vsakdan uvesti prehransko dopolnilo Cemio Gams kapsule ter ob tem seveda upoštevati tudi ostale nasvete za krepitev zdravja: izbirati živila, ki nas bodo nahranila in ne le nasitila, biti dnevno primerno telesno aktiven, spanec naj bo osvežilen, vsekakor pa ne smemo izpustiti nobene priložnosti za druženje z naravo in nam dragimi ljudmi.

Ali lahko Cemio Gams pomaga tudi tistim, ki imajo težave revmatološkega izvora?

Revmatoidni artritis je vnetna bolezen in zahteva kompleksno terapevtsko obravnavo, saj gre za nepravilnosti v delovanju imunskega sistema. Degenerativni revmatizem (osteoartroza) pa nastane predvsem zaradi obrabe sklepnega hrustanca, ki počasi propada. Pri tovrstnih spremembah je še kako smiselno poseči po učinkovitem prehranskem dopolnilu Cemio Gams, ki neguje zdravje sklepnih struktur.

Kakšen pa je učinek pri ljudeh, ki imajo umeten kolk, koleno ...?

Vzroki za operativno menjavo sklepa s sklepno protezo so različni. Med najpogostejšimi je osteoartroza. Sklepne endoproteze so delne ali totalne. Pri tem operativnem posegu ortoped zamenja izrabljeni sklep (kosti in hrustanci) z novim, umetnim. Ta umetni sklep pa še vedno objemajo stare tetive in mišice. Cemio Gams kapsule ob vitaminu C vsebujejo tudi naravni kolagen – zelo pomembno beljakovino, ki jo najdemo povsod v telesu. Je v vseh vezivnih tkivih, od kože do kosti, pa tudi v organih in krvnih žilah. Njegove funkcije v telesu so zelo raznolike, zato ne oklevajte. Kljub zamenjavi posameznega sklepa z umetnim si privoščite Cemio Gams, preverjeno učinkovito prehransko dopolnilo, ki doprinaša k prožnosti in elastičnosti različnih telesnih tkiv.

2-mesečni program

30-dnevni preizkus

25% popust

18 mesečno

2–mesečni program

  • 36 € / paket
  • 30 + 60 kapsul
  • 1 kapsula na dan

Želim preizkusiti

6-mesečni Gams

30-dnevni preizkus

40% popust

14 mesečno

6–mesečni program

  • 84 € / paket
  • 30 + 180 kapsul
  • 1 kapsula na dan

Želim preizkusiti

2-mesečno

pakiranje

24 mesečno

2–mesečno pakiranje

  • 48 € / paket
  • 60 kapsul
  • 1 kapsula na dan

Želim preizkusiti

Ta stran uporablja piškotke. Za več informacij o obdelavi vaših osebnih podatkov na podlagi piškotkov in vaših pravicah si oglejte v Ponudnikovi Politiki zasebnosti. Spodaj se lahko strinjate z uporabo piškotkov za navedene namene.

Piškotke uporabljamo za prilagajanje vsebin, zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo obiska na tej spletni strani. Informacijo o vaši uporabi našega spletnega mesta, toda ne vaših osebnih podatkov, delimo tudi z našimi družbenimi mediji, oglaševalskimi partnerji in s partnerji za analizo. Če želite izvedeti več, si oglejte našo Politiko zasebnosti.